Vakuummaskin for storkjøkken - hvordan velge rett maskin?

07.06.2023

Når du skal velge vakuummaskin for storkjøkken og storhusholdning, er det flere faktorer du bør vurdere. 

Her er noen ting du bør tenke over:

1. Det første du bør tenke over før du velger en vakuummaskin, er hvor store mengder du skal vakuumere. 
Har du f. eks en liten bedrift eller skal vakuumere på hobbybasis, vil en liten maskin, gjerne en ekstern vakuummaskin være ideelt.
Skal det vakuumeres i store kvantum eller på industrielt nivå er en kammer vakuummaskin / kammerpakker det rette valget.

Forskjellen på ekstern og kammer vakuummaskin:

Ekstern vakuummaskin: Mindre vakuumpakker hvor vakuumposen med innhold legges på utsiden av maskinen og den åpne sidenVAX/45-L Ekstern vakuummaskin profesjonell VAX-45-L.jpglegges inn i maskinen for vakuumering og liming. Til eksterne vakuumpakkemaskiner anbefales det å bruke Gofratto-poser.

Dvs, at posene er glatt på den ene siden og har rutemønster (er ruglete) på den andre siden.Tykkelseskvaliteten på Goffratto-posene er på 105u, og er kraftige, gode poser. Fordelen med disse posene er at det går meget rasktog at de er lett å håndtere. Det kan også brukes vanlige vakuumposer, men da må tykkelseskvaliteten være på 140u. 

De eksterne vakuummaskinene er stort sett rimeligere enn kammermaskiner. 

Kammer vakuummaskin: Kammermaskiner skiller seg fra de eksterne vakuummaskinene ved at de har et kammer hvor man legger
vakuummaskinen med innholdet i. Luften suges ut av både kammeret og posen, noe som fører til likt trykk både inni og utenfor. Dette er en fordel
spesielt når man vakuumerer flytende produkter som f. eks supper, sauser og marinader. Sjansen for søl minimeres. Det er også lettere å kontrollere trykket.
I disse maskinene kan man bruke vanlige glatte vakuumposer. 

2. Kapasitet: Vurder hvor stor kapasitet du trenger. Hvis du har behov for å vakuumere store mengder mat, bør du velge en maskin med tilstrekkelig kapasitet.

Se til at sveiselisten / limelisten er lang nok til de vakuumposene du trenger å bruke. De fleste vakuumposer sveises på kortsiden. WR-22X31-B kammermaskin vakuummaskin vakuumpakker WR-22X31-B_1.jpg

3. Automatisering: Noen vakuummaskiner har automatiserte funksjoner som enkeltknapp-operasjon, sensorbasert vakuumkontroll og programmerbare innstillinger. Dette kan være nyttig hvis du ønsker en mer brukervennlig opplevelse eller hvis du har spesifikke krav til vakuumnivå eller forseglingstid.

4. Kvalitet og pålitelighet: Sørg for å velge en maskin av god kvalitet fra en pålitelig produsent.
Alle våre vakuummaskiner er produsert i Europa og vi kan garantere for særdeles god kvalitet. Kammermaskinene våre er produsert i Nederland (Henkelmann) og de eksterne maskinene er produsert i Italia.

5. Økonomi: Vakuummaskiner kommer i forskjellige størrelser, med forskjellige funksjoner og i forskjellige prisklasser. Man bør tenke over hvor mye maskinen skal brukes og hvilke funksjoner som er essensielle før man bestemmer seg for mye man skal investere for. Skal man vakuumere i timevis er det klokt å investere i en større og kraftige modell, det vil man få igjen for i bedre resultat og en maskin som varer lengre. 
Er du usikker på hvilken type vakuummaskin som passer deres behov, ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

Ta deg tid til å undersøke og sammenligne ulike modeller før du tar en beslutning. Dette vil hjelpe deg med å finne en vakuummaskin som passer best til dine behov og budsjettkrav.

Her kan du se nærmere på våre vakuummaskiner og pakkeutstyr.

S Kammermaskin vakuumpakker stor gulvmodell dobbel CF-170S_1.jpg