Hvilken profesjonell oppvaskmaskin passer best for ditt storkjøkken?

04.07.2022

Det er en jungel av produkter som man kan velge å ha når man driver et profesjonelt storkjøkken. Men felles for alle storkjøkken er nok behovet for en god oppvaskmaskin / steamer.
Så hvordan skal du vite hvilken oppvaskmaskin som er best for deg og ditt storkjøkken? Her kommer våre tips.

Når man ser etter den rette oppvaskmaskinen for storkjøkkenet sitt,
kan det først og fremst være greit å stille seg noen spørsmål:

- Hvor mye skal maskinen brukes?
- Hvilken type oppvask skal vaskes?
- Hva har dere plass til?
- Hva har dere råd til? 

Ved å lese gjennom beskrivelsene under, kan du lettere ser hva som er ideelt for dere.

Underbenk oppvaskmaskin2022-07-04_13-06-13.png
Denne typen oppvaskmaskin er et rimelig alternativ, som også er plassbesparende. Den kan enkelt plasseres under en oppvaskbenk,
og har samme størrelsen som en hjemme-oppvaskmaskin. Om man ønsker å ha maskinen høyere opp, kan det monteres et stativ under for å få maskinen opp i arbeidshøyde. 
Underbenk oppvaskmaskiner fås med og uten tømmepumpe. Du trenger tømmepumpe på maskinen dersom avløpet som vannet fra maskinen skal renne ned i, ikke er plassert rett ved maskinen, og/eller avløpet er høyere enn 17 cm over gulvet. 
Underbenk oppvaskmaskiner er plassbesparende, rimelige og lett anvendelige maskiner. 

Hetteoppvaskmaskin
Hettemaskiner er veldig praktiske da maskinen er i riktig arbeidshøyde og man slipper å løfte opp og ned på tunge kurver med oppvask. Disse maskinene kan stå alene eller det kan monteres oppvaskbenk og/eller tørkebenk på dem.
Ved å ha benker for inn- og utmating av oppvask, kan man spyle av oppvasken før vask, og la den stå å tørke eller kjøles ned etterpå. Dette systemet krever større plass enn ved bruk av f. eks en underbenk oppvaskmaskin, men er i gjengjeld svært ergonomisk, funksjonelt og man kan lett få unna store mengder oppvask. 

Glassvasker
En oppvaskmaskin for de som serverer øl og vin. En glassvasker en en liten oppvaskmaskin som er beregnet for å vaske kun glass.
Man kan fint vaske glass i andre typer oppvaskmaskiner, men vaskes det mye oppvask med mat- og fettrester vil dette smitte over på glassene dine. 
Man kan risikere å ikke få skum i ølglasset, og få en helt flat øl. Både smaken på øl og vin kan bli dårligere på grunn av glasset.
Derfor anbefaler vi alle som serverer øl og vin å ha en egen glassvasker for sine glass. Disse tar liten plass og er rimelige, og øker kvaliteten på ditt serveringssted.

De overnevnte oppvaskmaskintypene er de mest vanlige for små og mellomstore bedrifter, men det finnes også andre behov innenfor forskjellige virksomheter.

Grytevasker
Jobber du i en virksomhet som jevnlig vasker mange store, skitne gryter kan en grytevasker være noe for dere.
Grytevaskerne er større og kan romme svært store gryter, bakker, brett og panner.
De har høyere vaske- og skylletrykk enn andre oppvaskmaskiner, og nettopp dette gjør de svært ideelle for å vaske disse store, svært skitne gryter, etc.
Kurvene er finnes i store til svært store størrelser, og maskinene er i rett arbeidshøyde.

Tunelloppvaskmaskin
Disse store oppvaskmaskinene passer for større bedrifter med behov for kontinuerlig vask.
Her går oppvasken inn og ut av maskinen selv og man kan legge til blant annet forvask-sone og varmluft tørketunnel for økt kapasitet.
Større restauranter og kantiner kan ha stor nytte for slike systemer da det vil spare dem for mye tid og arbeidskraft.

Er dere fortsatt i stuss på hvilke oppvaskmaskin dere bør velge?
Ring oss gjerne eller send oss en e-post. Vi gleder oss til å snakke med deg! :) 

Scheie Storkjøkken har levert profesjonelle oppvaskmaskiner over hele Norge i nesten 50 år. Vi er en forutsigbar leverandør med lang erfaring.
Alle våre oppvaskmaskiner er italienske kvalitetsmaskiner som vi er stolte av å levere. Oss kan dere stole på! :)