Velg rett kjøleskap og fryseskap for ditt storkjøkken

05.01.2023


HVORDAN VELGER JEG RETT KJØLESKAP ELLER FRYSESKAP FOR MITT STORKJØKKEN? 
Scheie storkjøkken tilbyr de beste løsningene innen kjøl og frys, med utstyr som dekker alle behov og forventninger.
Enten du er profesjonell innen restaurant, catering, bakverk, iskrem, pizza eller take-away, hos oss finner du riktig utstyr!

Her er 5 ting å tenke over før du velger kjøleskap og fryseskap:

 

1) Driftstemperaturen:

Tenk over hvilke temperaturer du trenger at kjøle- eller fryseskapet ditt skal holde.

Positiv kulde: Lar mat bevares og bremser mikrobiell vekst. Temperaturen er satt mellom 2°C og 8°C.
Negativ kulde: Tillater frysing og lagring av frossen og dypfryst mat. Temperaturen må være lavere enn -2°C og kan gå ned til -30°C.


2) Typen kulde som genereres:

Trenger du et skap med statisk eller ventilert kjøling?

ID140G/N ID140G-N.jpg

- Ved statisk kjøling sirkulerer luften fritt gjennom kjøleskapet. Ved statisk kulde blir maten konservert uten å tørke ut, og temperaturområdet er lavere enn med ventilerte versjoner.

- Kjøle- og fryseskap med ventilert kjøling har en vifte som gir en bedre spredning av kulden i skapet. Konserveringen av maten blir dermed optimal, og konserveringstiden for maten blir være tre ganger lengre.

Denne typen skap er ideell for intensiv bruk. Om kjøleskapsdøren åpnes og lukkes veldig mye i løpet av dagen, kan ventilert kjøling passe best.
 

3) Kapasitet:

Kapasiteten til kjøleskapene våre går fra 400 L til 2500 L.

Når man skal velge det rette skapet, må man ta hensyn til mengden produkter som skal lagres, men også om man skal bruke Euronorm-brett 600x400mm / 600x800mm eller Gastronorm-brett GN1/1 / GN2/1.

4) Klimaklasse:

Valg av klimaklasse må gjøres med tanke på temperaturen i rommet eller kjøkkenet der kjøleskapet eller fryseskapet ditt skal stå. 

- Klasse 1: 16°C - 80 % fuktighet

- Klasse 2: 22°C - 85 % fuktighet

- Klasse 3: 25°C - 60 % fuktighet

- Klasse 4: 30°C - 55 % fuktighet

- Klasse 5: 40°C - 40 % fuktighet

- Klasse 6: 27°C - 70 % fuktighet

 

5) Energiklasse:

Valg av energiforbruk er en viktig faktor.
De mer effektive klimaklassene krever en høyere investering, men på den andre siden vil man på sikt spare penger på energiforbruket og strømregningen blir lavere.

 

Skal du kjøle ned varm mat eller store mengder romtemperert mat kan det være lurt å vurdere en hurtigkjøler eller en hurtigfryser før du setter maten i kjøleskap eller fryseskap. Les mer om hurtigkjøl og -frys her.

 

Nå har du en rekke informasjon for å gjøre er godt valg av kjøle- og fryseskap for din virksomhet. Er du fortsatt i tvil, ta gjerne kontakt med oss.

Finn alle våre kjøleskap og fryseskap her: KJØLESKAP - FRYSESKAP

Diamonond kjøleskap fryseskap profesjonell kjøl frys storkjøkken scheie.jpg