Hva er fordelene med hurtigkjøl og hurtigfrys?

04.07.2022

Du har kanskje hørt om hurtignedkjøling og hurtignedfrysing innen storkjøkken, men vet ikke helt hva det innebærer?
Her forklarer vi hva det er, hvorfor det er viktig og fordelene det kan utgjøre for din bedrift.

Mattilsynet skriver følgende angående nedkjøling av matvarer:
"For å være sikker på at bakterier ikke vokser opp under nedkjølingen, bør temperaturen senkes fra 60 ºC til 10 ºC i løpet av to timer".

Hurtignedkjøling er altså avgjørende for å begrense utviklingen av mikrober. Maksimal utvikling av bakterier skjer ved temperaturnivå fra +65°C til +10°C.
Det er derfor viktig at maten bli nedkjølt til et trygt nivå så snart som mulig, spesielt hvis den ikke skal spises med en gang.
Hurtigkjølere og hurtigfrysere kjøler og fryser maten ned på rekordtid. Har man større kvantum med mat kan man umulig få en slik kjøle- og fryseeffekt fra kjøleskap og fryseskap.
Det kan derfor føre tilmatforgiftning og annet ubehag for konsumenter, om man ikke er nøye på dette.
Jobber du i en virksomhet som kontinuerlig driver med nedkjøling og nedfrysing av mat kan er hurtigkjøler eller hurtigfryser derfor være uunnværlig for din bedrift.
I første rekke kommer mattrygghet, men visste du at det er flere fordeler med hurtigkjøl- og frys?

Hurtignedkjøling sikrer deg bedre fleksibilitet for dine menyer. Du reduserer svinn til et minimum, da du nå har mulighet til å tilberede måltider på forhånd og i tillegg fryse rester.
Du har nå mulighet til å redusere matsvinn, spare penger og spare miljøet på engang. 
Du kan utnytte og organisere dagen din bedre. Et mer effektivt kjøkken skulle man tro gir mer fornøyde kunder også, eller hva?
Har du spørsmål, gi oss en lyd.

Du kan se våre hurtigkjølere og hurtigfrysere her.

Flere blogginnlegg

Velg riktig oppvaskmaskin for ditt storkjøkken

Velg riktig oppvaskmaskin for ditt storkjøkken

Det er en jungel av produkter som man kan velge å ha når man driver et profesjonelt storkjøkken. Men felles for alle storkjøkken er no...

8 produkter som fanger kundenes oppmerksomhet!

8 produkter som fanger kundenes oppmerksomhet!

For de som driver kiosk, kafe eller restaurant er det ofte stor rift om kundene.
Folk flest er gjerne er visuelle, så da kan et blikkfang ut mot kunden væ...