Fordeler med kombidamper til storkjøkken

30.01.2023

En kombidamper er en stekeovn med dampfunksjon, og gjør dermed at du kan lage mat ved hjelp av damp.
Men hva er fordelene med en kombidamper, og er det en ovn du trenger i ditt storkjøkken?

Kombidamperen har lenge vært et essensielt verktøy som er en selvfølge i de fleste storkjøkken. I senere tider har kombidamping også blitt mer og mer vanlig i de norske hjem.
Men hva er det som er så unikt med kombidamperen, som du ikke får med en vanlig stekeovn?

Kombidamperen har mange fordeler. Når du bruker damp, varmebehandles maten på en skånsom måte, noe som gjør at maten beholder farge, konsistens og viktige næringsstoffer.
Med andre ord smaker maten bedre, er sunnere og samtidig ser den freshere og mer innbydende ut. 
La oss se nærmere på fordelene med kombidamper her:

Maten smaker bedre. Eller maten smaker best, hevder noen. Uansett, bruker du dampfunksjon vil maten holde på den gode smaken.
Glem overkokt vassen brokkoli, og si hei til perfekte dampede grønnsaker med mer smak, og mer næring.
Storfe-, kylling- og svinekjøtt smaker best når du bruker damp. Kjøttet blir saftig og får en deilig sprø overflate. 
Kombidamperen passer også utmerket til å steke brød. Da får du brød med sprø og deilig skorpe, uten av det blir tørt inni.

Maten er sunnere. Når temperaturen i matlagingen overstiger 100°C går mange næringsstoffer tapt. Når vi dampsteker maten, holdes temperaturen lavere enn ved vanlig steking og koking.
Maten blir dermed tilberedt på en mer skånsom måte, og man beholder flere næringsstoffer. 

Maten beholder fargen og konsistensen. Mye mat forandrer farge og konsistens når den blir stekt og kokt. Ved bruk av kombidamper beholder vi den flotte fargen maten har og konsistensen forblir som den skal.
Igjen, se for deg en vassen brokkoli, mot en som stråler grønn og frisk, med akkurat passe tyggemotstand. Maten ser med andre ord mer innbydende og smakfull ut.
Husk at folk "spiser med øynene", så hvordan maten ser ut og blir presentert er alfa omega for fornøyde kunder.

Kombidamperen kan du bruke med 100% damp, som konveksjonsovn eller som kombinert konveksjonsovn med damp. Dette gir deg muligheter til å tilberede det meste.
Å bruke 100% damp passer bra til retter som må håndteres skånsomt, slik som risotto, crème brûlée eller dumplings. 
Konveksjonsovn med damptilførsel passer godt til steking av kjøtt og grønnsaker og til tining eller oppvarming av mat, heving av deiger eller matlaging med sous vide-metoden.

Hos oss selger vi Diamond Europe kombidampere. Ovnene er enkle å bruke og rengjøre, og gir det perfekte resultatet, igjen og igjen. Diamond ovnene er italiensk kvalitet, design og produksjon.

Så om du er på jakt etter en kombidamper i beste kvalitet til en uslåelig pris. Da bør du vurdere en Diamond kombidamper fra Scheie Storkjøkken.
Se våre modeller her.

Spør oss gjerne om du er nysgjerrig :)
kombidamper-meme3.jpg